De fijnste pyjama’s voor de koude winterdagen

Ook al is de temperatuur overdag nog boven nul, in de nacht rijkt de temperatuur vaak beneden het vriespunt. Overdag kleden we ons met dikke truien en warme jassen, maar wat doe je nou aan in de nacht? Check het nu bij Online Outlet: de fijnste pyjama’s voor de koude winterdagen.

Eerst een klein stukje historie…

De originele pyjama was eigenlijk een soort loszittende broek met trekkoord die werd ontwikkeld in Zuidoost-Azië. Vandaag de dag worden ze daar nog steeds als dagelijkse kledij onder lange tunieken gedragen. Het standaard concept en ontwerp sprak westerse ontwerpers aan, die het meer als nachtkleding aannamen. Tegenwoordig denken veel westerlingen aan een tweedelige set met broek en shirt als ze aan een pyjama denken. Ondertussen zijn er veel verschillende soorten pyjama’s om aan een breed assortiment van behoeften te voldoen. Van lange broeken tot zijden en teddies voor de dames die zich écht lekker willen inpakken voor het slapengaan. Maar, welke stoffen zijn goed voor de wintermaanden, en welke kun je beter laten liggen? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. En daarom heeft Online Outlet de fijnste pyjama’s voor de koude winterdagen voor je uitgekozen!

Flannel

Flannel is waarschijnlijk de beste keuze tijdens de koude wintermaanden in Nederland. De stof zorgt voor een warme laag, zonder dat je het ’s nachts té warm krijgt. Flanel is namelijk gemaakt van katoen, een zacht en natuurlijk materiaal, wat van nature ook nog absorberend is. Je wist waarschijnlijk wel dat flanel je warm houdt tijdens de koudere maanden, maar wist je dat flanel je ook koel houdt tijdens de warme nachten? Pas wel een beetje op met wassen: flanel kan namelijk wat krimpen.

flanellen pyjama heren
Flanellen pyjama heren

Fleece

Net als flannel, is ook fleece een go-to wat betreft warme pyjama’s. Fleece pyjama’s zijn gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor het niet alleen warm is, maar ook duurzaam! De stof is zacht, en is makkelijk te wassen en dragen. Fleece pyjama’s zijn dus extra warm, maar je kunt nogal gaan zweten omdat de stof niet veel luchtcirculatie toestaat. Onze tip? Zorg voor een fleece pyjamabroek zodat je een lekker warm laagje aan hebt, en doe een flanellen slaaptop aan zodat het lekker kan luchten ’s nachts!


Fleece pyjama dames
Fleece pyjama dames

Thermische pyjama’s

Thermische pyjama’s zijn meestal gemaakt van geweven katoen en/of polyester. Hierdoor zijn ze een veel voorkomende keus voor de winter. Deze pyjama’s werken geweldig, ze houden je warm in de wintermaanden en koel wanneer de zomer weer om de hoek staat.

Thermische pyjama dames

Katoen

Katoenen pyjama’s zijn vaak gemaakt van een dikkere stof waardoor ze het beste even bewaard kunnen worden voor de echte koele nachten! Wat ook fijn is, is dat de pyjama’s door de katoenen kwaliteit vaak minder duur zijn dan bovenstaande pyjama’s en is daarom de perfecte afsluiter in het rijtje van de fijnste pyjama’s voor de koude winterdagen.

katoenen pyjama dames
Katoenen pyjama dames


Bekijk nu het ruime aanbod pyjama’s bij Online Outlet!

Bron: https://www.sliponline.nl/blog/Welk-materiaal-is-het-beste-voor-een-warme-pyjama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *