Air Max, best of all worlds (2)

nike air max silver bullet

Aangezien we de vorige keer met deze blogpost zijn gebleven bij de modellen t/m 1995, vertellen we je in deze blogpost graag meer over de nieuwere Air Maxes. Nike heeft namelijk niet stilgezeten, en heeft van 1995 tot 2020 nog zeven modellen van de Nike Air Max uitgebracht. 

Het doel is om jullie te informeren over de verschillende varianten van de Air Max, zodat je zeker weet dat je de juiste schoen voor jouw stijl in huis haalt!

Air Max 95

Bron: Nike

Sergio Lozano gooide het over een andere boeg in 1995. Hij ontwierp de Air Max 95 en baseerde het ontwerp op de menselijke anatomie. Het midden van de schoen symboliseert een ruggengraat. Alle materialen hieromheen staan voor de huid, ribben etc. Ook was dit de eerste schoen met twee luchtkussentjes in de zool. 

De schoen dankte deels zijn bekendheid aan de referentie in “Hate It Or Love It” van The Game. Ook de rappers Gucci Mane en Waka Flocka Flame hebben de naam van de schoen genoemd in een van hun tracks. Eminem ontwierp zelfs een limited edition Air Max 95 voor het goede doel. 

Air Max 97

Bron: Nike

In plaats van het menselijk lichaam, is deze schoen gebaseerd op de japanse ‘bullet train’. De schoen werd geïntroduceerd met een zilveren kleur en een luchtkussen onder de gehele schoen. De originele Silver Bullet, zoals we ‘m zien in bovenstaande afbeelding, is in 2017 nogmaals uitgebracht.

Air Max Plus Tuned

Bron: Nike

In 1998 kwam de Plus Tuned, ook wel Air Max TN, uit. Het opmerkelijke aan diit ontwerp is dat de ontwerper, Sean McDowell, zich heeft laten inspireren door palmbomem, haaien en walvissenstaarten. De schoen lijkt meer een opvolger van de Air Max 95 dan de Air Max 97.

Bron: Nike

Air Max 360

In 2006 kwam de Air Max 360 uit, die wederom gebruik maakte van een luchtkussentje onder de gehele zool. Net zoals andere modellen zijn er voor de 360 ook deluxe edities geproduceerd, echter hielden deze luchtkussens (Air) het niet langer vol dan 800 kilometer. 

Nike Air Vapormax

Bron: Nike

In 2017 kwam Nike met de Vapormax. Dit was het eerste model dat geen gebruik maakte van rubber in de zool. Net zoals de zool van de Air Max 360 zijn er voor dit model inkepingen gemaakt, waardoor er losse ‘eilandjes’ ontstaan bij de contactpunten van de voet. 

Air Max 270

Bron: Nike

Deze schoen is in 2018 uitgekomen en wordt 270 genoemd, omdat de luchtzool voor 270 graden zichtbaar is. Deze schoen is geïnspireerd door de Air Max 93 en 180. Het is ook de eerste schoen die niet ontworpen is voor hardlopen, maar voor alledaags gebruik. Ook is dit het hoogste luchtkussentje in de zool met 32 milimeter.

Air Max 720

Bron: Nike

Een jaar na de 270 is zijn grote broer uitgekomen; de Air Max 720. Ook deze schoen is voor alledaags gebruik ontworpen. Het luchtkussentje in de zool loopt wel door tot de teen, ten opzichte van alleen de hak in de Air Max 270. Wederom een ongebruikelijk ontwerp, waar blijkbaar niet snel aan gewend hoeft te worden. Nieuwe modellen worden meteen opgepakt door de Air Max liefhebbers en vallen vrijwel altijd in de smaak. 

We hopen je voldoende geinformeerd te hebben rondom de verschillende varianten van deze veelzijdige schoen. Niet alleen leent de Air Max zich voor de winter, ook zijn ze prima te combineren met een korte broek in de zomer. Dit, en het tijdloze design, maken het naar onze mening een hele belangrijke schoen en het zeker waard om over te schrijven!

Zeker weten dat je de juiste Air Max voor de juiste prijs haalt? Blijf op de hoogte van de laatste Air Max aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *