Budgettips voor Sinterklaas

budget tips voor sinterklaas

Sinterklaas staat weer bijna voor de deur! Dit betekent de tijd van pepernoten, chocoladeletters, suprises met familie en vrienden maar ook het uitgeven van een hele boel geld. In dit artikel bespreken we budgettips om geld te besparen tijdens Sinterklaas, maar natuurlijk ook voor de andere feestdagen. Hier de budgettips voor Sinterklaas volgens Online Outlet!

Optijd beginnen met inkopen

Allereerst is het su-per belangrijk om op tijd te beginnen met het doen van inkopen. Maak bijvoorbeeld een planning om in september te beginnen. Zo kun je je kosten over 3 maanden verdelen, in plaats van het hebben van een gigantische uitgave in 1 maand. Als je een écht fanatieke planner bent, zou je de kosten nog kunnen verdelen over een heel jaar. Denk ook aan het feit dat je producten kunt kopen wanneer je deals ziet, dan zit je niet vast aan de normale verkoopprijs op het moment dat het al december is. Immers, hoe langer je wacht, hoe meer de prijzen zullen stijgen, en hoe wanhopiger je wordt om een goed cadeau te vinden omdat je tijd te kort komt.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te bepalen wat je van te voren aan Sinterklaas (of de feestdagen in het algemeen) zou willen uitgeven. En daar vergeten velen vaak wat in de kostenberekening. Denk aan eten en drinken voor het feest en decoraties. En dat is niet het enige, want kosten van winkelen, benzine of parkeren bijvoorbeeld, telt ook nog mee!

Hou er verder nog rekening mee dat jonge kinderen vaak na drie cadeaus al genoeg hebben gezien, omdat ze meer nog niet kunnen overzien. Daar kun je je budgeting plan namelijk ook op aanpassen.

Samenwerken

Sinterklaas vier je natuurlijk vaak samen met vrienden of familie. Werk samen! Maak een taakverdeling voor wie wat meebrengt, en laat iedereen zelf wat meenemen. Bring your own food parties zijn nu helemaal hip and happening! Neem voor inspiratie eens een kijkje naar het artikel van Culy.nl over de culinaire trend: bring you own food.

Wat de surprise betreft, spreek van te voren een vaste prijs af met zijn alle. Spreek ook af dat je alleen nuttige cadeaus geeft of wilt krijgen, bijvoorbeeld sokken of voetbalschoenen. Dan zorg je ervoor dat iedereen net zoveel uitgeeft, en krijg je eigenlijk ook weer in cadeaus terug wat je hebt uitgegeven. Daarbij komt, als je de kostenverdeling toch aan het bespreken bent, dat je wellicht kunt afspreken om met meerdere familieleden een groter cadeau te kunnen kopen voor de kids. Denk zo ook aan de mogelijkheden als je graag de Sint en pieten aan huis wilt laten komen. Zo kun je makkelijk een bezoekje organiseren en de kosten delen met de rest van de familie

Shop online

Mocht je nu in de stad exact het cadeau zien van het verlanglijstje? Kijk dan eerst even of het online niet goedkoper te vinden is. Vaak krijg je kortingscodes online, en daarnaast zijn de prijzen van webwinkels over het algemeen vaak lager dan die van fysieke winkels. Vooral met Black Friday deals is ’t het waard om online je slag te slaan. Ook kun je veel besparen door een oudere versie van een apparaat of spelcomputer aan te schaffen, die een paar maanden geleden nog de beste en nieuwste was. Voor veel mensen zijn de nieuwste en beste functies onwetend genoeg niet eens belangrijk.

Maak zelf je snacks

Niet alleen goed voor het besparen in kosten van snoepgoed. Maar zeker net zo leuk als bezigheid voor de kinderen (en jijzelf natuurlijk!). Zelf pepernoten bakken, een letter van banket, of lekkere warme chocolademelk maken, is natuurlijk veel leuker dan alleen de cadeaus.

Gratis je schoen zetten in de supermarkt

Meer en meer supermarkten en andere zaken geven kinderen de kans om hun schoen (of knutselschoen) gratis te komen zetten. Je kunt dit jaar gratis je schoen zetten bij:

Ruilen en tweedehands spullen

Ruil je speelgoed of bijvoorbeeld kleding met andere ouders om aan een leuk cadeau te komen. Je kunt dit natuurlijk samen met je vrienden regelen, of een oproep doen op sociale media. Er zijn zelfs speciale ruilbeurzen! Het initiatief Recycle Sint geeft bijvoorbeeld speelgoed een tweede leven op de speelgoedruilmarkt. Wil je er nou zelf een organiseren? Denk dan aan de school van je kinderen, er zijn namelijk vast meerdere ouders geïntresseert in budgettips voor sinterklaas! (Denk er natuurlijk wel aan om het tweedehands speelgoed wel even goed schoon te maken).


budget tips sinterklaas
Vind speelgoed met een tweede leven

Bron: Nibud

Dit bericht is gepost in Budget. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *