Shopgedrag door Corona in beeld

shop

Dankzij het virus Corona is ons leven compleet anders geworden in een korte tijd. We werken zoveel mogelijk thuis, houden 1,5 meter afstand en hoesten in onze ellebogen. Dingen die een paar maanden geleden nog net even iets anders waren. Zo shoppen we nu ook anders. De meeste winkels zijn gesloten, waardoor wij denken dat er meer mensen online zijn gaan shoppen. Dit wekte een interesse, hoe zou namelijk het shopgedrag door de mensen zijn verandert? Wij zochten het uit met gebruik van de nummers van Google Trends. Bovendien kijken wij over de tijdsperiode van een jaar, om duidelijk het verschil te kunnen zien. 

Wij namen de volgende onderwerpen onder de loop: Schoenen, Kleding, T-shirts, broeken en BH’s. 

Wonderbaarlijk is om te zien hoe in elke categorie Nederland minder ging online shoppen toen de eerste maatregelen werden gezet rond 15 maart. Vergeleken met vorig jaar april zijn de dalingen namelijk erg groot. De eerste reactie van Nederland was dus om stoppen met online shoppen. 

Maar na 20 maart begon het online shoppen. Voornamelijk bij T-shirt, broeken en Bh’s is de populariteit hoger dan het jaar ervoor. Mensen zoeken nu namelijk meer naar deze categorieën dan voorheen. Wij hadden wel verwacht dat er minder gezocht werd naar bh’s. Wat wel opvallend is dat naadloze, sport bh’s en strapless bh’s vaker wordt gezocht nu dan voorheen. Dames willen graag comfortabel zijn tijdens de quarantaine!

Lees hieronder meer gedetailleerd over de resultaten:

Schoenen

Shopgedrag corona schoenen Nederland

Deze grafiek geeft weer de populariteit van de zoekopdracht schoenen over het afgelopen jaar aan. De waarde 100 geeft een piek populariteit van de zoekopdracht schoenen aan, een waarde van 50 betekent dat de term half zo populair is. Een score van 0 betekent dat er geen genoeg data is.

Als we dus naar de grafiek kijken zien we dat over het jaar de term schoenen heel populair is, maar er rond het eind van het jaar al langzaam een daling komt. Bovendien rond 15 en 21 maart een flinke daling in de populariteit van schoenen. Maar daarna zien we weer een stijging in populariteit. Toch zijn schoenen niet zo populair als vorig jaar. Daardoor kunnen we zeggen dat het shopgedrag is verandert, maar langzaam is aan het herstellen.

Kleding

Shopgedrag corona kleding Nederland

Hetzelfde hebben we gedaan voor het zoekwoord Kleding. Rond 16-22 februari zien we een een kleine piek in populariteit. Daarna hebben wij weer een grote daling rond 15-21 maart. Hetzelfde als bij de zoekopdracht schoenen. Alleen kleding is nu populairder dan vorig jaar, in tegenstelling tot schoenen.

T-shirts

populariteit corona t-shirts Nederland

Sommige categorieën zien ook een piek. T-shirts, is dit jaar veel populairder dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Vorig jaar april was de populariteit namelijk rond 75, en nu heeft de populariteit van T-shirts zijn piek bereikt.  Mensen beginnen na de daling rond 15-20 maart ineens veel meer te kopen. 

Broeken

Shopgedrag corona broeken Nederland

Wat gebeurt bij T-shirts zien we ook terug bij broeken, op 15-20 maart neemt de populariteit zeer snel af, en stijg ineens door naar 100 in populariteit. Veel hoger dan vorig jaar april. Het shopgedrag is dus geheel anders dan normaal.

Bh’s

populariteit corona bh's Nederland

De populariteit van BH’s is ook afgenomen rond 15-20 maart. Maar toch tegen verwachting in, zijn BH’s nog steeds erg populair. Maar wat wel interessant is dat er meer wordt gezocht naar naadloze bh’s, sport bh’s en strapless bh’s. Misschien willen de dames wel graag comfortabel zijn tijdens de quarantaine!

Conclusie

Het shopgedrag dankzij Corona in Nederland is veranderd. In eerste instantie stopten mensen met online shoppen. Nadat de eerste week voorbij was met de maatregelen begonnen mensen ineens massaal online te shoppen. Zelfs kopen we meer dan vorig jaar. Corona heeft dus meerdere effecten gehad op ons shopgedrag. Dit kan zelfs weer veranderen wanneer de winkels langzaam open gaan.

In de tussentijd kan je altijd shoppen bij Online Outlet naar de beste deals. Wij hebben de beste aanbiedingen voor dames, heren en kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *