De favoriete Webshops van Nederland

Overizcht favoriete webshops nederland

EINDHOVEN – Dankzij het Coronavirus werken vele mensen thuis. Dit levert natuurlijk vele nieuwe situaties op, maar ook dat we meer tijd hebben om andere dingen te doen. Zoals misschien de was die we al een tijd hebben uitgesteld, of het einde van die Netflix serie kijken maar ook hebben we tijd om online te shoppen. De winkels proberen we namelijk zoveel mogelijk te vermijden. Wij hadden ook wat tijd over, en besloten wij om te kijken waar Nederland dan shopt. Of eigenlijk, welke provincie shopt bij welke webshop?

Om op hetzelfde niveau te vergelijken, keken wij alleen naar de webshops die meerdere merken verkopen. Dus niet alleen een eigen merk. Uiteindelijk zijn wij tot een lijst van 5 grote winkels gekomen: Asos.com, Zalando, Wehkamp, De Bijenkorf en C&A.. Maar welke webshop is nu de favoriet de afgelopen drie maanden in welke provincie? Daardoor doken wij in Google Trends, en zochten het uit.

Noord-Holland

Van alle zoekopdrachten van webshops in Noord-Holland gaat 34% naar Zalando, 24% naar de Bijenkorf, 21% naar C&A, 12% naar Wehkamp en 9% naar Asos. Dit zorgt ervoor dat in Noord-Holland het meeste zocht naar Asos en het minste naar de Wehkamp in heel Nederland. 

Zuid-Holland

Van alle zoekopdrachten in Zuid-Holland gaat 33% naar Zalando, 25% naar C&A, 23% naar de Bijenkorf, 12% naar Wehkamp en 7% naar Asos. Als iemand zocht naar de C&A, werd er vaak gezocht naar C&A jurken. 

Utrecht

In Utrecht ging 34% van de zoekopdrachten naar Zalando, 26% naar de Bijenkorf, 19% naar C&A, 15% naar Wehkamp en 6% naar Asos. In Utrecht werd het minste naar C&A en het meeste naar de Bijenkorf gezocht in heel Nederland. 

Noord-Brabant

In Noord-brabant gingen 32% van alle zoekopdrachten naar Zalando, 22% naar C&A, 21% naar de Bijenkorf, 18% naar Wehkamp en 7% naar Asos. Van heel Nederland is Noord-Brabant de provincie waar het minste gezocht wordt naar Zalando. Hierdoor wordt het de provincie waar de zoekopdrachten het meest verspreid zijn. 

Limburg

Van alle zoekopdrachten naar webshops in Limburg ging, 33% naar Zalando, 28% naar C&A, 18% naar Wehkamp, 15% naar de Bijenkorf en 6% naar Asos. In Limburg werd het meeste naar C&A gezocht van heel Nederland. 

Gelderland

In Gelderland ging 36% van de zoekopdrachten naar Zalando, 23% naar C&A, 21% naar Wehkamp, 15% naar de Bijenkorf en 5% naar Asos. Samen met Friesland werd er in Gelderland het minste gezocht naar Asos. 

Overijssel

Van alle zoekopdrachten naar webshops ging gemiddeld, 35% naar Zalando, 25% naar Wehkamp, 22% naar C&A, 10% naar de Bijenkorf en 8% naar Asos. Van heel Nederland werd er in Overijssel het meeste gezocht naar de Wehkamp.

Drenthe

In Drenthe ging 37% naar Zalando, 23% naar Wehkamp, 22% naar C&A, 11% naar de Bijenkorf en 7% naar Asos. Terwijl er naar Zalando werd gezocht, werd er het meest gezocht naar galajurken. 

Groningen

Van alle webshops zoekopdrachten ging 37% naar Zalando, 22% naar C&A, 19% naar Wehkamp, 16% naar de Bijenkorf en 6% naar Asos. Als mensen zochten naar Wehkamp, zochten ze vaak naar bikini. 

Friesland

In Friesland ging 37% van de zoekopdrachten naar Zalando, 25% naar C&A, 24% naar Wehkamp, 9% naar de Bijenkorf en 5% naar Asos. Dit zorgt er voor dat in Friesland het minste naar de Bijenkorf werd gezocht, met maar 9% van alle zoekopdrachten. 

Flevoland

Van alle webshop zoekopdrachten in Flevoland ging, 38% naar Zalando, 26% naar C&A, 17% naar Wehkamp, 12% naar de Bijenkorf en 7% naar Asos. Dit zorgt ervoor dat in Flevoland de meeste zoekopdrachten zijn gedaan naar Zalando van heel Nederland!

Zeeland 

In Zeeland ging 35% van de zoekopdrachten naar Zalando, 25% naar C&A, 19% naar Wehkamp, 15% naar de Bijenkorf en 6% naar Asos. Als iemand zocht naar de Bijenkorf, werd vaak gezocht naar lingerie en tassen.

Dit is het overzicht van welke webshops zijn de favoriet van welke provincie. Klopt dit een beetje? Of shop jij heel ergens anders? Laat het ons weten in de reacties. En in de tussentijd kun je bij ons shoppen bij de dames, heren, of kinderkleding!

De nummers zijn tot stand gekomen door een zoekwoorden analyse in Google Trends over de eerste drie maanden van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *